سلامت سلامت .

سلامت

با انواع مختلف رژيم لاغري سريع آشنا شويد و بهترين را انتخاب كنيد.

لاغري سريع بدون استفاده از رژيم هاي لاغري بر پايه دو اصل است:

  1. بنا بر دلايل ژنتيكي بدن شخص باعث تجمع چربي در نقاط مختلف بدن نمي شود
  2. مغز و تفكر انسان قابليت هايي باور نكردني دارند.

پزشكان و متخصصان تغذيه در قدم اول به بيماران خود يك رژيم لاغري اصولي را پيشنهاد مي كنند. اما برخي افراد به دنبال رژيم هاي لاغري سريع عستند. بنابر اين در ادامه با 2 نمونه از رژيم هاي لاغري سريع آشنا مي شويد و مي توانيد بهترين آنها را انتخاب كنيد.

رژيم لاغري سريع و موثر

رژيم هاي غذايي با كنترل مواد غذايي مصرف شده، باعث لاغري سريع مي‌شوند. تا كنون هشت رژيم غذايي كارآمدي خود را ثابت كرده و باعث كاهش وزن و خصوصا تجمع چربي در نقاط مختلف بدن شده‌اند. اسامي اين هشت رژيم به ترتيب: پالئو، وگان، كم كربو، دوكان، كم چرب، اتكينز، اچ سي جي و زون بوده كه هر يك مزايا و معايب خود را دارند. اين رژيم‌ها را بررسي كنيد تا ببينيد كدام يك با شرايط شما همخواني داشته و براي شما بهتر است. يادتان باشد كه رژيم لاغري سريع تنها در صورتي مفيد است كه بتوانيد بعد از آن، وزن خود را حفظ كنيد.

رژيم پالئو

بسياري از كارشناسان معتقدند كه بهترين روش زندگي براي حفظ سلامتي و افزايش طول عمر، دنبال كردن رژيم غذايي اجداد و نياكان غارنشين است. آنهايي كه غذاي خود را فقط از طريق شكار كردن به دست مي‌آورند و صد البته در اين راه، انرژي زيادي نيز مصرف مي‌كردند. در لاغري سريع با رژيم پالئو بايد از غذاهاي فرآوري شده و تراريخته اجتناب كرد و مصرف لبنيات نيز به حداقل برسد.

در رژيم لاغري پالئو از مصرف غلات و لبنيات اجتناب شده و به جاي آن، غذاهاي مقوي و پروتئين دار، سبزيجات و ميوه‌ها و دانه‌هاي مغذي مصرف مي‌شود. طبيعتا با گذشت صدها و شايد هزاران سال از قرار گرفتن لبنيات در رژيم غذايي انسان، حذف كامل آن منطقي نبوده و باعث ايجاد بعضي كمبودها در بدن شود. با اين حال، اين رژيم غذايي تاثيرگذاري خود در لاغري سريع را اثبات كرده است.

رژيم وگان يا گياه خواري

هدف اصلي رژيم غذايي وگان يا همان رژيم لاغري گياهخواري كمك به لاغري نبوده است، بلكه بيشتر يك نوع منش و تفكر براي حفظ محيط زيست و جلوگيري از كشتن حيوانات است. بنابراين، رژيم وگن بيشتر منش و تفكري است كه افراد وگان (گياه خوار)، دنبال مي‌كنند. همانطور كه از اسم اين رژيم لاغري سريع (گياه خواري) مشخص است، مصرف هرگونه گوشت يا فرآوردهاي گوشتي در آن ممنوع است. اين رژيم دقيقا بر خلاف پالئو بوده و نه تنها گوشت و فرآورده‌هاي گوشتي در آن ممنوع است، بلكه مشتقات حيواني همچون تخم مرغ، عسل، آب پنير، آلبومين و … نيز نبايد مصرف شوند.

در حقيقت وگانيسم دشوارترين نوع گياه‌خواري (وجترينيسم) است. براي لاغري در رژيم وگان، كالري ورودي به بدن محدود شده و تكيه بر غذاهاي فيبرداري است كه هم به دستگاه گوارش كمك مي‌كند و هم احساس سيري به فرد مي‌دهد. در عمل، لاغري سريع با اين رژيم امكان پذير نبوده، اما در بلند مدت و با حفظ اين رژيم، مي‌توان زندگي سالمتري را مشاهده نمود.

منبع


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۲۷:۴۸ توسط:شكري موضوع:

رژيم لاغري اصولي چه كمكي به شما مي كند؟

در هنگام كاهش وزن، جزئيات اهميت زيادي ندارند و اين اصول است كه مهم است. هر متخصص تغذيه اي با اين مساله موافق است كه كاهش وزن سالم شامل يك سري اصول اساسي است كه همه بدون استثنا بايد رعايت كنند. اين اصول هسته اصلي هر رژيم لاغري خوب است. در ادامه با ما همراه باشيد تا با مهم ‌ترين ويژگي‌هاي يك رژيم لاغري اصولي آشنا شويد.

مهم ترين ويژگي‌هاي رژيم لاغري اصولي كدامند؟

تعادل

منتقدان رژيم لاغري سريع يا نامتعادل  ( براي مثال رژيم آب درماني )، ادعا مي‌كنند كه چنين رژيم‌هايي با ممنوع كردن كامل برخي غذاها و حتي گروه‌هاي غذايي، خوردن نامتعادل را تشويق مي‌كنند. نمونه اي كه آنها تقريباً هميشه به آن اشاره مي كنند، رژيم غذايي بدنام سوپ كلم است. به سختي مي توان يك رژيم لاغري اصولي و محبوب پيدا كرد كه رژيم گيرندگان را به مصرف انواع غذاها با حجم درست تشويق كند! رژيم لاغري مديترانه اي يكي از نمونه هاي رژيم غذايي متعادل است.

عدم تعادل مواد مغذي در انواع مختلف مي‌تواند منجر به افزايش وزن شود و برعكس، چگونگي بهبود تعادل مواد مغذي در يك رژيم لاغري اصولي مي‌تواند كاهش وزن را تسهيل كند.

جيمز لاوال، داروساز و پزشك طبيعي

زمان بندي غذا خوردن

تحقيقات اخير نشان داده است كه زمان غذا خوردن ما تقريبا به اندازه مقدار غذايي كه مي خوريم مهم است.

مطالعه اي كه در دانشگاه ماساچوست انجام شد نشان داد كساني كه به طور منظم صبحانه را حذف مي كنند، ۴.۵ برابر بيشتر از كساني كه صبحانه را مي خورند، دچار اضافه وزن هستند. همچنين خوردن وعده هاي غذايي كوچكتر به دفعات بيشتر (پنج يا شش بار در روز) در رژيم لاغري اصولي راه اثبات شده ديگري براي هماهنگي بهتر دريافت غذا با نياز به انرژي در بدن است. براي اينكه بهتر بتوانيد زمان خوردن غذاهايتان را كنترل كنيد مي توانيد از رژيم نوم استفاده كنيد.

 

محدوديت هاي انتخابي

تقريباً هر رژيم لاغري اصولي داراي فهرست “غذاهاي ممنوعه” است. هيچ رژيم لاغري اصولي بدون محدود كردن غذاهاي چاق كننده، متقاضي را به كاهش وزن نمي رساند. براي مثال در رژيم گياه خواري تمام مواد غذايي حيواني ممنوع است. اكثر متخصصان تغذيه موافقند كه چربي هاي مضر موجود در بسياري از غذاهاي فرآوري شده، غذاهاي حيواني و كربوهيدرات هاي مضر در شيريني هاي فرآوري شده مقصر اصلي چاقي هستند. با اين حال، متخصصان تغذيه نسبت به اعمال محدوديت هاي غذايي بيش از حد هشدار مي دهند.

«حذف غذاها و گروه هاي غذايي خاص، به ويژه براي افرادي كه از آن لذت مي برند، دستور العملي فاجعه است و مي تواند منجر به احساس محروميت شود،».

اليزا زيد، سخنگوي انجمن رژيم غذايي آمريكا

جمع بندي نهايي

هر يك از ما از نظر متابوليكي و رواني منحصر به‌ فرد هستيم. به همين دليل هيچ برنامه غذايي واحدي وجودندارد كه براي همه خوب باشد. بنابراين هر فردي بايد آنچه را كه براي خودش مفيد است با مشورت متخصص تغذيه پيدا كند. اما نكات معيني مانند ويژگي‌هاي رژيم غذايي اصولي وجود دارند كه به طور جهاني كاربرد دارند. درك اين اصول براي يافتن برنامه مناسب شما ضروري است.

منبع : www.dritm.ir


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۹:۴۵ توسط:شكري موضوع:

رژيم غذايي براي بيماران و تاثير آن در كنترل بيماري

رژيم هاي غذايي كم پروتئين در سرتاسر دنيا براي بيماري مزمن كليوي مورد آزمايش و تجربه قرار مي گيرد.

رژيم‌هاي غذايي كم پروتئين هم در كشورهاي توسعه يافته و هم در كشورهاي كم‌درآمد و هم در بيماراني كه از جنبه سواد مشكل دارند، امكان‌پذير است، و همچنين يك رژيم غذايي ايمن است، از جمله در دوران بارداري و در سنين بالا. اين رژيم غذايي براي افرادي كه به دنبال رژيم بيماران كليوي مي گردند بسيار كارآمد است.

رژيم كم پروتئين و تاثير آن بر روي بيماران كليه

بيماراني كه برايشان رژيم غذايي كم پروتئين تجويز مي‌شود، تمايل بيشتري به پيروي و پايبندي به اين تغيير در شيوه زندگي‌شان دارند، مشروط بر اينكه رژيم غذايي تنظيم‌شده با نيازهاي فردي آن‌ها منطبق باشد. با وجود فهرست‌هاي زيادي كه شامل گزينه‌هاي مختلف غذايي و توصيه‌هاي پزشكي است، ديگر نيازي به ارائه رژيم‌هاي كم پروتئين با يك منوي غذايي، يك ماده يا يك مكمل خاص، يا با سطح خاصي از محدوديت پروتئين نداريم. شواهد نشان مي‌دهد كه بهترين رژيم‌هاي غذايي‌ اغلب رژيمي هستند كه خود بيماران انتخاب مي‌كنند، و زياد بر زندگي روزمره آن‌ها تأثير نمي‌گذارد و شروع دياليز را تا زماني كه تحت كنترل باليني دقيق و ايمن است به تأخير مي‌اندازد. منوهاي رنگارنگ جمع‌آوري‌شده از سرتاسر جهان به ما يادآوري مي‌كند كه رژيم كم پروتئين لزوماً به معناي از بين رفتن لذت تهيه يك غذاي خوشمزه نيست. بنابراين نظر نهايي به بيماران اختصاص داده شده است: رژيم‌هاي غذايي كم‌پروتئين مي‌توانند لذت‌بخش باشند.

رژيم غذايي ديابتي براي افراد مبتلا به ديابت

براي كنترل بيماري ديابت نياز است كه بيماران از يك رژيم غذايي مناسب پيروي كنند. داشتن يك رژيم غذايي مناسب، در كنترل بيماري ديابت، امري مهم و ضروري محسوب مي‌شود زيرا در رژيم ديابتي، بهترين مواد غذايي براي مديريت علائم ديابت انتخاب مي‌گردند. داشتن يك رژيم غذايي درست و سالم، مهم‌ترين عامل پيشگيري از ديابت محسوب مي‌شود. رژيم غذايي ديابتي شامل غذاهايي است كه غني از مواد مغذي، كالري و چربي كم و كربوهيدرات مديريت شده باشد. در حقيقت رژيم غذايي ديابتي، بهترين برنامه غذايي براي اكثر افراد است. داشتن يك برنامه ريزي دقيق براي زمان صرف غذا و تناسب اندام نيز جهت مديريت اين بيماري موثر بوده و از عوارض آن جلوگيري خواهد كرد.

دليل موثر بودن رژيم غذايي ديابتي در كنترل ديابت

داشتن يك رژيم لاغري اصولي، يكي از راه‌هاي اصلي تنظيم قند خون يا گلوكز است. گلوكز براي بدن منبع اصلي انرژي بوده و از كربوهيدرات موجود در غذاها گرفته مي‌شود. هنگامي كه سطح قند خون افزايش مي‌يابد، هورمون انسولين از پانكراس به جريان خون آزاد شده و اين مسئله كمك مي‌كند تا بدن به طور موثر از گلوكز استفاده كند. افراد مبتلا به ديابت نوع 1، به ميزان كافي انسولين توليد نمي‌كنند و افراد مبتلا به ديابت نوع 2 نيز قادر به استفاده درست از انسولين نيستند. به گزارش مجله پزشكي آسان طب مديريت نادرست اين بيماري، مي‌تواند موجب ايجاد گلوكز در خون شده و خطر ابتلا به شرايط زير را افزايش دهد:

  • بيماري قلبي
  • سكته مغزي
  • از دست دادن بينايي
  • نارسايي كليه
  • قطع پا

استفاده از يك رژيم غذايي مناسب به مديريت وزن فرد كمك كرده و خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. رژيم غذايي و حفظ وزن سالم، هر دو با بيماري ديابت ارتباط دارند.

منبع : https://www.dritm.ir/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۷:۲۵ توسط:شكري موضوع:

آشنايي با BMI و چگونگي محاسبه آن :

امروزه كلمه BMI  زياد به گوش ميرسد. اين كلمه مخفف (body mass index=bmi) به معناي شاخص حجم يا توده بدني است و يك شاخص براي اندازه گيري تناسب قد و وزن محسوب ميشود. BMI معياري است كه افراد براي اندازه گيري مقدار اضافه وزن يا كمبود وزن از آن استفاده ميكنند. BMI  به‌ نوعي يك شاخص غربالگري است كه نشان مي‌دهد آيا يك فرد داراي كمبود وزن، وزن سالم يا اضافه‌ وزن و چاقي است يا خير.

عدم انطباق وزن افراد با شاخص BMI  آنها ممكن است باعث بروز مشكلاتي شود. بدين صورت كه اضافه وزن خطر ابتلا به بيماري هايي از قبيل ديابت نوع 2، فشار خون بالا و مشكلات قلبي و عروقي را افزايش ميدهد.وزن بسيار كم نيز خطر ابتلا به بيماري هايي مثل سوء تغذيه، پوكي استخوان و كم خوني را در پي دارد. از موارد قابل توجه در BMI اين است كه چربي بدن را مستقيما اندازه گيري نميكند. اين معيار واحد به متخصصان تغذيه و پزشكان در شناسايي مشكلات احتمالي كمك ميكند.

BMI چگونه محاسبه ميشود؟

براي محاسبه مقدار شاخص بدني هر فرد به اندازه گيري قد و وزن آن شخص نياز داريم.

متريك : براي محاسبه BMI  در واحد متريك بايد به روش زير عمل كنيد: 

BMI = kg/m2

در محاسبه BMI  به واحد متريك بايد وزن شخص را برحسب كيلوگرم بر مجذور قد او بر متر مربع تقسيم كنيد. به دليل اينكه اكثر مردم قد را بر حسب سانتي متر اندازه ميگيرند بايذ آن را بر 100 تقسيم كنيد تا ارتفاع به متر بدست بيايد.

ايمپريال : براي محاسبه BMI  در واحد ايمپريال بايد به روش زير عمل كنيد:

BMI = lbs x 703/in2

به عبارتي بايد وزن شخص را بر حسب پوند در 703 ضرب كنيد. سپس بر قد او بر حسب اينچ، مربع (in2) تقسيم كنيد.

محدوده شاخص BMI

براي افراد بزرگسال ميزان BMI  ايده آل در محدوده  18.5 تا 24.9 است. براي افراد با ميانگين سني 2 تا 18 سال، در محاسبه BMI سن و جنس و همچنين قد و وزن را در نظر ميگيرند. اگر BMI شما در محدوده زير باشد:

  •  BMI كمتر از 18.5نشان مي‌دهد كه فرد دچار كمبود وزن است، بنابراين شايد لازم باشد روي افزايش وزن برنامه زيري كند. توصيه مي‌شود از پزشك يا متخصص تغذيه مشاوره بخواهيد.
  • بي ام آي بين 18.5 – 24.9 :  نشان مي دهد كه وزن، متناسب با قد است. با حفظ وزن سالم، خطر ابتلا به مشكلات جدي مرتبط با سلامتي كاهش خواهد يافت.
  • بي ام آي 29-29.9 : نشان دهنده كمي اضافه‌وزن است. توصيه مي‌شود براي كاهش وزن با پزشك يا متخصص تغذيه مشورت نماييد.
  • BMI بالاي 30: نشان مي‌دهد كه فرد به شدت اضافه‌وزن دارد. در صورت عدم كاهش وزن ممكن است سلامت فرد به خطر بيفتد. توصيه مي‌شود براي كاهش وزن حتما با پزشك يا متخصص تغذيه مشورت كنيد.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۵۳:۵۰ توسط:شكري موضوع:

موسسه حسابداری
شرکت حسابداری دهناد