سندروم متابوليك چيست؟
امروزه موارد زيادي هستند كه ممكن است باعث ايجاد بيماري در بدن شوند. زماني كه چند فاكتور مهم كنار هم قرار بگيرند، ميتوانند به ميزان بالايي احتمال ابتلا به بيماري را افزايش دهند. سندرم متابوليك نيز به يكي از اين حالات اشاره ميكند. سندرم متابوليك به مجموعهاي از عوامل خطر گفته ميشود كه در صورت داشتن آنها احتمال ابتلاي شما به بيماريهاي قلبي، ديابت و سكته به طور چشمگيري افزايش پيدا ميكند. در ادامه در كنار ما باشيد تا به طور دقيق سندرم متابوليك را براي شما شرح دهيم و با نحوه مقابله با اين شرايط آشنا شويد.
زماني كه فردي داراي پنج عامل خطرناك زير باشد، دچار سندرم متابوليك شده است. اين عوامل ميتوانند موجب سكته، ديابت و بيماري قلبي شوند:
- افزايش فشارخون (بيش از 130/85 ميليمتر جيوه)
- سطح قند خون بالا (مقاومت به انسولين)
- چربي اضافي
- سطح تري گليسيريد بالا
- سطوح پايين كلسترول خوب يا HDL
داشتن تنها يك مورد از عوامل بالا، به معناي ابتلا به سندرم متابوليك نيست اما زنگ هشداري است كه بايد جدي گرفته شود. سندرم متابوليك بسيار شايع است كه علت آن نيز سبك زندگي ناسالم است.
علت ابتلا به سندرم متابوليك
سندرم متابوليك اغلب در افرادي شكل ميگيرد كه تحرك كم و وزن بالايي دارند. در واقع سندرم متابوليك يكي از بيماري هاي مرتبط با چاقي است. يكي ديگر از عوامل اصلي ايجاد اين سندرم، مقاومت بدن نسبت به انسولين است. انسولين هورموني است كه توسط لوزالمعده ترشح ميشود. اين هورمون به بدن كمك ميكند تا قند خون را در سطح طبيعي نگه دارد. زماني كه بدن نسبت به انسولين مقاومت پيدا كند، سطح قند خون افزايش پيدا ميكند. اين حالت در واقع علت شكلگيري بيماري ديابت در بدن است.
عواملي كه احتمال ابتلا به سندرم متابوليك را افزايش ميدهند
- چاقي مهمترين فاكتور است. وزن بيش از اندازه به خصوص در ناحيه شكم بسيار خطرآفرين است. براي درمان اين عارضه مي توانيد از سريع ترين روش لاغري شكم و پهلو استفاده كنيد. بهطوركلي چاقي علت بسياري از بيماريها است و با كنترل وزن يا كاهش آن با يك رژيم لاغري اصولي ميتوانيم جلوي خيلي از بيماريها را بگيريم.
- سن نيز فاكتوري است كه بايد لحاظ شود. با افزايش سن و افت احتمالي سيستم ايمني بدن، احتمال ابتلا به بسياري از بيماريها زياد ميشود. درصورتيكه در طول زندگي سبك سالمي را اتخاذ كرده باشيد تا حدود زيادي خيال خود را راحت كردهايد.
- برخي از بيماريها نيز ممكن است بهصورت غيرمستقيم عواملي را ايجاد كنند كه در نهايت منجر به سندرم متابوليك شود. بيماريهايي مانند كبد چرب غيرالكلي، سندرم تخمدان پليكيستيك و آپنه خواب از اين موارد هستند. و يا بيماري هاي كليوي كه براي اين موارد نيز مي توانيد از رژيم بيماران كليوي كمك بگيريد.
- ورزش نكردن كافي نيز بسيار تأثيرگذار است. در برخي موارد با وجود رعايت رژيم هاي لاغري باز هم در برخي نواحي بدني دچار چاقي مفرط ميشويم. اين چاقي ممكن است در نتيجه آناتومي بدن، ارث و سبك زندگي باشد. بسياري از افراد امروزه مجبورند ساعات زيادي را در محيط كار خود، روي صندلي باشند.
اين وضعيت موجب تجمع چربي در برخي نواحي بهخصوص شكم ميشود. زماني كه دور شكم افزايش يابد احتمال ابتلا به سندرم متابوليك نيز افزايش مي يابد. ورزش يكي از اصليترين فاكتورهاي داشتن تناسباندام است كه در اين حالت به كمك افراد ميآيد.
منبع : https://www.dritm.ir/
برچسب: ،
ادامه مطلب